sports fanatic. [story of five true champions]
navigation

Üdv, kedves idegen! Szeretettel köszöntelek a Sports Fanatic Sportblog nevű oldalamon. Te is rajongásig szereted a snookert, a teniszt, az országúti kerékpárt, a biathlont vagy esetleg a síugrást? Ha igen, akkor a legjobb helyen jársz! Itt ezekkel a sportágakkal kapcsolatos cikkeket olvashatsz a főoldalon és a sportblogban egyaránt. Az 5 kedvenc sportolómmal is megismerkedhetsz egy kicsit közelebbről. Remélem, jössz máskor is! Kellemes időtöltést!

INFORMÁCIÓK
ajánlott felbontás | 1920 x 1080
ajánlott böngésző | chrome, 80%

 
Chatbox

 
articles

SPORTBLOG AJÁNLÓ

  2018. 11. 25. Proving people wrong
  2018. 10. 12. Kapaszkodni a múltba
  2018. 08. 23. Kettőt előre, egyet hátra
  2018. 07. 06. A visszatérés rajtkövén
  2018. 05. 13. Still waiting

 
schedule

Kedvet kaptál, de nem tudod, mikor és hol tudod nézni? Kíváncsi vagy, mikor láthatod újra kedvenceidet és a jelenkor legnagyobb sztárjait versenyezni? Itt van egy kis segítség a sportszerető közönségnek! Összeállítottam egy egyszerű, folyamatosan frissülő versenynaptárat a kedvenc sportágaimmal, hogy senki ne maradjon le a történelmi pillanatokról. Jó szurkolást mindenkinek!

SNOOKER
dátum esemény neve közvetítés
11.27.-12.09. UK Championship Eurosport

TENISZ

nincs aktuális esemény

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR

nincs aktuális esemény

SÍUGRÁS
dátum esemény neve közvetítés
dec. 7-9. Titisee-Neustadt Eurosport

BIATHLON
dátum esemény neve közvetítés
dec. 2-9. Pokljuka Eurosport

nincs aktuális esemény

*televíziós közvetítés Magyarországról nem elérhető

 
tweets

 
Trophies

ELITE SITES
Jelentkezésedet elfogadom, amennyiben...
      × rendszeresen frissíted oldaladat
  × igényes tartalmakat töltesz fel
  × látható módon viszonzod a cserét


 
infobox
Szerkesztő bettina.
Elérhetőség email
Nyitás 2013. júl. 17.
Tárhely G-Portál
Kategória   sport
Facebook Sports Fanatic
Köszönet LindaDesign  
 
crowd
Indulás: 2013-07-17
 

introduction

× the bare facts | alapok
Bettina a becses nevem - nem igazán szeretem, ha becézgetnek - és '98-ban születtem csodás fővárosunkban, március utolsó napján. Az útlevelemben magyar állampolgárként tűntetnek fel, de lélekben meglehetősen nehezen tudok ezzel azonosulni, még ha ezzel nem is leszek túlságosan népszerű. Mióta az eszemet tudom, Dunakeszin lakom, ami egy Budapest közvetlen szomszédságában található ötvenezres város. Idén, az érettségi bizonyítvány sikeres kivívása után ünnepélyesen magam mögött hagytam a dunakeszi gimnázium padsorait és felvételt nyertem az Eötvös Lóránd Tudományegyetem kommunikáció és médiatudomány szakára. Hogy mik a céljaim? A fejemben egyre élesedő elképzelés szerint a sportújságírás terén próbálok majd érvényesülni, szívesen horgonyoznék le például az Eurosport stúdiójában és munkálkodnék a netes felületen (a kommentálás nem az én kenyerem). Amennyiben nem teljesülnének itthoni célkitűzéseim etéren, szerencsét próbálnék az Egyesült Királyságban (nem feltétlenül Londonban), szigorúan a diploma megszerzése után.

× personality map | személyiség
Visszahúzódó, szerény nőszemélynek tartom magam, aki nem igazán szeret 'szerepelni' és ha nem is kerüli a társaságot, de középpontban nem kíván lenni. Nem vagyok szószátyár típus, de ha valaki az imádott sportolóimról szeretne velem beszélgetni, akkor készítsen elő minimum 3 napra elegendő hideg élelmet, mert meglehetősen sokáig tudok róluk áradozni. Sokszor tűnhetek pesszimistának, de én alapvetően realistának vallom magam, mert nem tudom magamra erőltetni az örök optimizmust. A lényeg az, hogy általában találok motivációt a hullámvölgyek átvészelésére, nem szoktam hetekig 'depizni' - és ezt nagyban köszönhetem a kifogyhatatlan és soha véget nem érő sportszeretetemnek. Mindig találok valami kapaszkodót, szeretek nosztalgiázni és visszaidézni a számomra kedves és feledhetetlen (szurkolói) pillanatokat. Nagyra értékelem, ha valaki végighallgat és megért, még akkor is, ha ez esetenként nem túl egyszerű, főleg olyasvalakinek, aki nem járatos a sportok világában. Nem állítom, hogy túlzottan babonás lennék, igaz, vannak bekattanásaim. Rendkívüli módon tudok ragaszkodni tárgyakhoz, mint például a kabalagyűrűm, amihez semmi konkrét emlék nem kötődik, de évek óta minden nap viselem, vagy a brit zászlós kendőm, amit még 2012-ben kaptam és elmaradhatatlan szurkolói kellék. Adok az öltözködésre, próbálok valamilyen szinten egyedi maradni (ez nem azt jelenti, hogy kirívó vagy extrém a ruhatárom), ami a mai világban meglehetősen nehéz feladat. Végül, de nem utolsó sorban, kifejezetten édesszájú vagyok, sosem spórolok a csokival és a cukrokkal - szerencsére ezt egyelőre meg is tehetem.

× how i became a sportsfan | rajongó énem
A 2010-es vancouveri olimpián bizony elindult bennem valami, aminek következtében ma már a szurkolás életem szerves részéve vált - legalábbis több, mint hobbi. Az eredmények és a különféle események abszolút befolyásolni tudják a hangulatomat, de azt is észrevettem, hogyha valami negatív dolog történik a magánéletemben, a sportokban és a rajongásban találom a megnyugvást, ez szakít ki a szürke hétköznapokból - a starndardnek számító zenehallgatás mellett. Amikor szurkolok a kedvenceim sikeréért, számomra megszűnik a külvilág... Ezek mind-mind nagy szavak, de egész egyszerűen ez van, lassan ott tartok, hogy alig nem tudok másról beszélni. Sokáig a lovas témájú honlapom főoldala volt az 'áldozat': nagyjából minden bejegyzés arról szólt, hogy éppen ki veszített vagy ki nyert pártfogoltaim közül. Mostmár itt van ez az oldal, ami két fronton is lehetőséget ad arra, hogy 'kisregényeket' írogatva kiélhessem őrült rajongásomat vagy objektív sportrajongóként elemezzem a történéseket. Jogos a kérdés azoktól, akik nem ismernek: mégis, kiket imádok és dicsőítek ennyire?

Az első 'kiszemeltem' Simon Ammann (síugró) volt, akinek a pályafutását valahol 2009-2010 környékén kezdtem el követni, pont a legjobbkor karrierje szempontjából. Néhány hónap múlva csatlakozott hozzá Judd Trump (snooker játékos), aki talán egy kicsit különlegesebb számomra, mint a többiek, mondhatni kakukktojás. Mindenesetre az árulkodó lehet, hogy egy olyan sportágban érdekelt, amit ha ő nincs, valószínűleg sosem fedeztem volna fel magamnak... Régebbről ismertem már Alberto Contador nevét (országúti kerépáros), aki 2011 májusában élvezhette először határtalan szeretetemet és támogatásomat. Hogy miért pont akkor, azt nem tudom megmondani, egyszerűen csak bekattant nálam valami. Általa menthetetlenül beleszerettem a kerékpársportba - minden egyes rákfenéjével együtt - és személyében egy kivételes mentális erejű embert tisztelhetek. Ezzel egyidőben megkedveltem a teniszt is, de én nem a - szerintem sablonosnak számító - Federer/Nadal-rajongók táborát erősítem, hanem Andy Murray-ét, aki az előbbi két név árnyékából kitörve jutott fel a csúcsra. Talán ő az, akinek a személyisége a legjobban hasonílt az enyémhez, bár belőlem hiányzik az a fajta küzdőszellem és elhivatottság, amit ő tanusít a pályán. A felsorolásból nem maradhat ki Martin Fourcade sem (biathlonos), aki megingathatatlan magabiztosságáról, céltudatosságáról és legfőképp stabilitásáról híres, amellett, hogy akár vesztett helyzetből is képes győzelmet kovácsolni.

× british at heart | britségemről
A szurkolás velejárója vagy talán következménye az, hogy az ember megkedveli valamilyen szinten a sportolók szülőhazáját is. Én Judd Trump (angol) és Andy Murray (skót) segítségével rájöttem arra, hogy a briteké a szívem-lelkem. Azt hiszem, a 2012-es londoni olimpiával kezdődött el nálam a nagy szerelem, ami elsöprő hatást gyakorolt rám, valósággal beszippantott a UK-mánia. Mostmár azt is elmondhatom magamról, hogy voltam abban az országban - nem is egyszer, ahová lélekben tartozom, amelyhez rengeteg felejthetetlen emlékekkel kötődöm és ami nekem tulajdonképpen a második otthonom. Túlzásnak tűnhet, de valóban így gondolom. Bármit megadnék azért, hogy egyszer az Egyesült Királyságban élhessek, és hogy brit állampolgár legyek. Imádok mindent, ami hozzájuk köthető: a nyelvet/akcentusokat, az ezerarcú fővárost, a BBC-t, a Union Jacket, a God Save the Queent, a kiváló sportolóikat (oké, azért vannak kivételek), mind a 4 országot, a királyi családot, a cupcake-eket (habár a tradicionális brit konyháért nem rajongok oly' nagyon) és bármilyen meglepő, a kiszámíthatatlan időjárást is. Tudom, hogy ez sokak számára egy nehezen érthető és emészthető dolog, de talán nem én vagyok az egyetlen, ami elvágyódik Magyarországról. Haters gonna hate. Ja, és ki nem állhatom, amikor valaki szinonímaként használja az angol és a brit jelzőt, végtére is, nem csak angolok élnek az Egyesült Királyságban és Anglia nem egyenlő az Egyesült Királysággal.

× life in the virtual world | netes múltam
Mivel a sportok és sportolók iránti imádatomnak nem tudtam parancsolni, évekkel ezelőtt elkezdtem vezetni egy blogot ebben a témában, még egy másik, lovas témájú honlapon, ami mostmár nem üzemel. Sok olvasóm - tudtommal - sosem volt, de minden cikk megírásának örömmel láttam neki és élveztem, hogy valami értelmeset és legfőképp maradandót alkothatok... Hosszas gondolkodás után arra jutottam, hogy a mániákus rajongásomat kordában kell tartani, ezért a sporttal foglalkozó menüket és magát, a blogot átköltöztetem egy új, különálló oldalra. Ebből lett ez, amit most láttok: a Sportsfanatic Sportblog. Ezzel a szeparációval az volt a nem titkolt célom, hogy az írásaim minél több sportszerető emberhez eljussanak, hiszen rengeteget dolgoztam velük és nem akartam, hogy ezek a cikkek elvesszenek a süllyesztőben. Itt fogom tehát tovább vezetni a Sportblogot, ráadásul két fronton, és remélhetőleg így több rajongó is idetalál, esetleg összegyűlhet egy kis csoport, akikkel együtt izgulhatok a kedvenceimért (persze lehet, hogy túl naiv vagyok). Vagy, ha nem is, az építő kritikák és a kulturált eszmecserék segítenek a fejlődésben, hogy egyszer sportújságíróként tevékenykedhessek.

ha többet szeretnél tudni, keress a közösségi oldalakon!
twitter facebook instagram

Nagy Bettina
utoljára frissítve: 2018. aug.

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu