sports fanatic. [story of five true champions]
navigation

Üdv, kedves idegen! Szeretettel köszöntelek a Sports Fanatic Sportblog nevű oldalamon. Te is rajongásig szereted a snookert, a teniszt, az országúti kerékpárt, a biathlont vagy esetleg a síugrást? Ha igen, akkor a legjobb helyen jársz! Itt ezekkel a sportágakkal kapcsolatos cikkeket olvashatsz a főoldalon és a sportblogban egyaránt. Az 5 kedvenc sportolómmal is megismerkedhetsz egy kicsit közelebbről. Remélem, jössz máskor is! Kellemes időtöltést!

INFORMÁCIÓK
ajánlott felbontás | 1920 x 1080
ajánlott böngésző | chrome, 80%

 
Chatbox

 
articles

SPORTBLOG AJÁNLÓ

  2018. 11. 25. Proving people wrong
  2018. 10. 12. Kapaszkodni a múltba
  2018. 08. 23. Kettőt előre, egyet hátra
  2018. 07. 06. A visszatérés rajtkövén
  2018. 05. 13. Still waiting

 
schedule

Kedvet kaptál, de nem tudod, mikor és hol tudod nézni? Kíváncsi vagy, mikor láthatod újra kedvenceidet és a jelenkor legnagyobb sztárjait versenyezni? Itt van egy kis segítség a sportszerető közönségnek! Összeállítottam egy egyszerű, folyamatosan frissülő versenynaptárat a kedvenc sportágaimmal, hogy senki ne maradjon le a történelmi pillanatokról. Jó szurkolást mindenkinek!

SNOOKER
dátum esemény neve közvetítés
11.27.-12.09. UK Championship Eurosport

TENISZ

nincs aktuális esemény

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR

nincs aktuális esemény

SÍUGRÁS
dátum esemény neve közvetítés
dec. 7-9. Titisee-Neustadt Eurosport

BIATHLON
dátum esemény neve közvetítés
dec. 2-9. Pokljuka Eurosport

nincs aktuális esemény

*televíziós közvetítés Magyarországról nem elérhető

 
tweets

 
Trophies

ELITE SITES
Jelentkezésedet elfogadom, amennyiben...
      × rendszeresen frissíted oldaladat
  × igényes tartalmakat töltesz fel
  × látható módon viszonzod a cserét


 
infobox
Szerkesztő bettina.
Elérhetőség email
Nyitás 2013. júl. 17.
Tárhely G-Portál
Kategória   sport
Facebook Sports Fanatic
Köszönet LindaDesign  
 
crowd
Indulás: 2013-07-17
 

articles
articles : a visszatérés rajtkövén

a visszatérés rajtkövén

bettina.  2018.07.06. 16:03

TENISZ
Queen's Club 500
Eastbourne 500

tenisz
Queen's Club 500 | Eastbourne 250

Ezelőtt még sosem voltam ilyen helyzetben rajongóként. Sosem éreztem ilyen mértékű megfosztottságot és sosem éreztem magam ennyire kívülállónak, mint most, amint nekivágok ennek az alapvetően szomorkás hangulatú bejegyzésnek. Minél több idő telt és telik el azóta, hogy Murray-t utoljára láthattam versenyképes minőségében, csúcsforma közelében játszani, egyre inkább körvonalazódik bennem azt a gondolat, hogy hiába szeretem magát a sportágat, a kedvenc játékosom hiányában képtelen vagyok ugyanolyan átéléssel belevetni magamat a teniszvilág eseményeibe. Ezekben a pillanatokban is zajlik az a Grand Slam-torna, amely számomra megkérdőjelezhetetlenül a szezon fénypontja, amióta csak először belekóstolhattam. Egy valódi teniszünnep, ráadásul brit körítéssel, a legspeciálisabb borításon, szentélyi környezetben. De Andy Murray nélkül. És ez fáj. Mert nekem Wimbledon nem Roger Federer miatt Wimbledon, hanem Andy Murray miatt, akármilyen nehéz is érzelmeznie ezt a kijelentést egy svájci fanatikusnak. Ettől függetlenül nem fordítottam hátat a wimbledoni tornának. Ugyanúgy felkészültem rá, ahogyan minden évben: megírtam a beharangozót, kinyomtattam a főtáblát, sőt felskicceltem a saját verziómat is. Egészen július 1-jéig abban a hitben éltem, hogy talán még Murray is pályára léphet, hiszen a neve ott szerepelt a főtáblán. Persze, semmiféle elvárást nem támaszthattam felé: eszembe se jutott, hogy esélyesként tekintsek rá jelenlegi állapotában, ennyire még én sem vagyok elvakult és naiv. Beértem volna annyival is, ha láthatom besétálni a centerpályára. Biztos vagyok benne, hogy nem vallott volna szégyent Benoit Paire ellen...

Mint ahogy Nick Kyrgios ellen sem vallott szégyent a majd' évnyi kihagyást követő első tétmérkőzésén, olyan előzmények fényében, hogy április-május táján egy hónapig ütőt sem fogott a kezében elkeseredettségében és felmerült az a verzió is, hogy a komplett füves szezont dobnia kell. A hollandiai s'Hertogenboschban szerette volna megtenni az első lépéseket a visszatérés útján, viszont ez a terv végülis semmissé lett, miután Murray nem érezte magát készen a kihívásra. Egy héttel később végre elérkezett a várva-várt pillanat: 342 napnyi távollét, a kezdeti ballépések (értsd: a US Open forszírozása), egy nehéz szívvel meghozott döntés és egy sikeres csípőműtét után Andy Murray visszatért a teniszpályára. A közönség állva tapsolt a Queen's Clubban, amikor megjelent a játékoskijáróban. Sokak számára bizonyára indoklatlan ez a pátosz, én mégis úgy gondolom, ez az ember pontosan ilyen fogadtatást érdemelt.

Igen, tudom, hogy vannak hibái. Azt is el tudom fogadni, hogy nem ő játssza a legszínesebb teniszt a mezőnyben. Tudom, hogy sosem fog felérni a federeri-nadali magasságokba, ami az eredményeket illeti. De időnként magamra ismerek benne - még akkor is, amikor az éterbe kiált egy-két cifrább szófordulatot a pontok között. Murray sosem akart tökéletességet sugallni, se a személyiségén, se a játékán keresztül. Ettől lesz emberközeli, egy közülünk - ez az egyik legfőbb oka annak, hogy mellette tettem le a voksom. Ám elsősorban amiatt a maximalizmus által motorizált küzdőszellem miatt kedveltem meg, ami ebben az egyetemes zsenikkel fémjelzett érában Grand Slam-bajnoki címekig és a világelsőségig repítette. És ami a legreménytelenebbnek tűnő helyzetben is további harcra késztette. Mert tökéletes ugyan nem akart lenni, de a legjobb igen. Ez az erénye pedig túlmutat a szubjektivitáson, mindenki számára példaértékű. A harc folytatása végett döntött a műtét mellett, ez volt az utolsó esélye arra, hogy újra versenyképes lehessen.

Andy fogadtatása a Queen's Clubban

Nem siette el a visszatérést, megfelelő mértékű óvatosság jellemezte döntéseit. Azonban kedvenc borítása vonzásának, Wimbledonnal a középpontban nem tudott ellenálni, így tett egy próbát, megmérettette magát az élmezőnnyel. Visszakanyarodva a Queen's Club-i fogadtatásra és a Nick Kyrgios elleni találkozóra, bőven benne volt a pakliban, hogy sima két szettben búcsúzik. Én is tartottam ettől a forgatókönyvtől az előzmények fényében (lásd: visszalépés az előző heti Libéma Opentől), ám a brit szurkolókkal egyetemben kellemesen csalódtam. Ha - csupán az érzékeltetés kedvéért - a tavalyi wimbledoni torna 4. fordulója táján elzárják előlem a külvilágot és minden releváns információt, majd belecsöppenek ebbe a mérkőzésbe, abszolút nem mondtam volna meg, hogy Murray egy évig sérült volt és átesett egy operáción. A pontok közben kifogástalan lábmunkával rukkolt elő, nem késett le labdákról, egyedül talán az adogatásaival küszködött - tény, hogy egy kettős hibával adományozta oda a győzelmet Kyrgiosnak -, de ez betudható annak, hogy régóta nem kényszerült rá arra, hogy ennyit szerváljon egyhuzamban. Amikor az ember ilyen hosszú kihagyás után két és fél intenzív órán keresztül pariban tud lenni egy jó formában lévő top 20-as játékossal és mindössze döntő szett 7/5-re kap ki tőle, az enyhén szólva is vállalható teljesítmény visszatérés címén. A vereség ténye mindenképp fájó, hiszen a Andy rendkívül közel állt ahhoz, hogy győzelemmel mutatkozzon be, ellenben a vereség módja ebben a szituációban kifejezetten biztatólag hathatott. Ennek megfelelően a korábbi világelső csak a pozitív impulzusokat vitte tovább és használta fel tapasztalatként a következő heti eastbourne-i versenyre. Az óvatosság jegyében leszűrte a fejlődéshez szükséges tanulságokat is, melyek kétségtelenül közrejátszottak a későbbi döntései meghozatalában.

Eastbourne-ban úgy hozta a sors(olás), hogy az ugyancsak műtétből visszakapaszkodó félben lévő Stan Wawrinkával kellett megmérkőznie az első fordulóban, ami pusztán a nevek alapján popcorn-gyanús párosításnak tűnt. Valami mégis azt súgta, hogy kettejük közül Murray van előnyösebb szituációban a motiváltság okán, és több esélye lehet nyerni egy kissé hitehagyott Wawrinkával szemben, mint egy úgy-ahogy a játékra fókuszáló, meglepő ütésekkel operáló Kyrgios ellen. Megérzéseim pedig szokatlan módon beigazolódtak: a wimbledoni indulás lehetőségével is kalkuláló skót magabiztos sikert aratott az ötlettelen, könnyű hibákat elkövető svájci felett. Az önfeledt ünneplés önmagáért beszélt (lásd: fenti kép)... A következő körben honfitársa, Kyle Edmund várt rá, aki lassacskán bebetonozza helyét a legjobb 20 között és jelenleg a britek elsőszámú reménységének számít. Bivalyerős tenyeresek és viszonylag stabil szerva jellemzi - utóbbi jelentős mennyiségű olcsó ponthoz jutattja, pláne füvön. Nem lehetett kérdés, hogy ezen a meccsen ő a favorit, és végül határozott tenisszel érvényesítette a papírformát. A legproblémásabb statisztikai adat Andy-re nézve, hogy viszonylag gyenge százalékban nyerte a pontokat az első adogatásai mögött (61%), ezt a bizonytalankodást pedig Edmund effektív módon tudta kihasználni.

Mindezen történések és a három lejátszott mérkőzés fényében Murray nem adta fel wimbledoni reményeit és többnyire olyan nyilatkozatokat tett, amelyek azt sugallták, valószínűleg elindul hazája Grand Slam-tornáján. Július 3-án kedden, a szeszélyes Benoit Paire ellen kezdhette volna meg szereplését Wimbledonban, ám még a vasárnapi nap folyamán bejelentette, mégsem lesz ott a képzeletbeli rajtvonalnál. Az indok válasz volt az égető kétségekre: nem érezte magát készen a három nyert szettre menő küzdelmekre, ami jóeséllyel hosszútávon be is igazolódott volna. De továbbra is biztos vagyok benne, hogy nem okozott volna csalódást.

Mostmár beletörődtem és elfogadtam ezt a döntést, még ha kezdetben túlságosan is óvatosnak éreztem. Valószínűleg ez volt a helyes út. Bízok Murray józanságában és tudom, hogy mindent el fog követni annak érdekében, hogy visszakerüljön arra a polcra, ahova ő tartozik és amit kiérdemelt eddigi karrierje során. Mert a világranglista 800. helye (július 16-ától csak az eastbourne-i pontjai játszanak, minden más ki fog hullani, így tulajdonképpen lenullázódik) nem az a polc, ez egyértelmű.

 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu