sports fanatic. [story of five true champions]
navigation

Üdv, kedves idegen! Szeretettel köszöntelek a Sports Fanatic Sportblog nevű oldalamon. Te is rajongásig szereted a snookert, a teniszt, az országúti kerékpárt, a biathlont vagy esetleg a síugrást? Ha igen, akkor a legjobb helyen jársz! Itt ezekkel a sportágakkal kapcsolatos cikkeket olvashatsz a főoldalon és a sportblogban egyaránt. Az 5 kedvenc sportolómmal is megismerkedhetsz egy kicsit közelebbről. Remélem, jössz máskor is! Kellemes időtöltést!

INFORMÁCIÓK
ajánlott felbontás | 1920 x 1080
ajánlott böngésző | chrome, 80%

 
Chatbox

 
articles

SPORTBLOG AJÁNLÓ

  2018. 08. 23. Kettőt előre, egyet hátra
  2018. 07. 06. A visszatérés rajtkövén
  2018. 05. 13. Still waiting
  2018. 04. 04. Winter's epilogue
  2018. 03. 03. Pyeongchang dreams

 
schedule

Kedvet kaptál, de nem tudod, mikor és hol tudod nézni? Kíváncsi vagy, mikor láthatod újra kedvenceidet és a jelenkor legnagyobb sztárjait versenyezni? Itt van egy kis segítség a sportszerető közönségnek! Összeállítottam egy egyszerű, folyamatosan frissülő versenynaptárat a kedvenc sportágaimmal, hogy senki ne maradjon le a történelmi pillanatokról. Jó szurkolást mindenkinek!

SNOOKER
dátum esemény neve közvetítés
szept. 24-30. China Championship Eurosport

TENISZ
dátum esemény neve közvetítés
szept. 24-30. Shenzhen 250 [SportTV]
okt. 1-7. Peking 500 SportTV
okt. 1-7. Tokió 500 SportTV

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
dátum esemény neve közvetítés
szept. 23-30. Világbajnokság, Innsbruck Eurosport

SÍUGRÁS
dátum esemény neve közvetítés
szept. 29-30. Hinzenbach, SGP Eurosport

BIATHLON

nincs aktuális esemény

*televíziós közvetítés Magyarországról nem elérhető

 
tweets

 
Trophies

ELITE SITES
Jelentkezésedet elfogadom, amennyiben...
      × rendszeresen frissíted oldaladat
  × igényes tartalmakat töltesz fel
  × látható módon viszonzod a cserét


 
infobox
Szerkesztő bettina.
Elérhetőség email
Nyitás 2013. júl. 17.
Tárhely G-Portál
Kategória   sport
Facebook Sports Fanatic
Köszönet LindaDesign  
 
crowd
Indulás: 2013-07-17
 
flag counter

Free counters!

 

homepage

Szerkesztő Ajánlata

előbb a jó hír

× Az oldalt július 21-én nyitottam meg hivatalosan, azaz mindössze másfél hónapja működik, de máris besöpört egy elismerést! Nekem, mint szerkesztő nem új a helyzet, hiszen a PonyIsland-del többször is értem el ilyen szintű sikereket, de külön öröm, hogy ez az új sportos témájú lapom is 'feljutott a csúcsra'. A Sports Fanatic Sportblog kikerült a GPortál főoldalára, a Szerkesztő Ajánlatába! Azt hiszem, ez egy óriási lehetőség és segítség ahhoz, hogy a portál kicsit népszerűbb, látogatottabb legyen és hogy sok szurkoló idetaláljon. Köszönöm mindenkinek, aki legalább már egy cikket is elolvasott itt, és aki esetleg négyessel, ötössel szavaz az oldalra! Minden építő kritikát, kívánságot szívesen fogadok! :)

 

GP FŐOLDAL - SZERKESZTŐ AJÁNLATA

2013.09.07. 13:07, bettina.

Summary

avagy a nyár sportszempontból

× Az idei nyáron mi, sportrajongók izgalmas csatákat, kiélezett küzdelmeket láthattunk, történelmi győzelmeknek örülhettünk és új bajnokokat köszönthettünk. Megpróbálom most besűríteni ezeket a felejthetlen pillanatokat és kiemelkedő eseményeket egy bejegyzésbe. Nem feltétlenül magyar szempontból íródik ez a cikk, hanem a legnagyobb figyelemmel övezett sportversenyekről (négyet választottam ki) számolok majd be pár mondatban.

× WIMBLEDON | június 24. - július 7.
A nagy meglepetések és a felhőtlen brit öröm Wimbledonja volt az idei. Már az első napon kiesett a friss Roland Garros-bajnok Rafael Nadal, de rövidesen Sharapova és a hétszeres győztes Federer is búcsúzni kényszerült. A sorozatos visszalépések és a rendkívül csúszós fű okozta sérülések is borzolták a kedélyeket: 24 órán belül heten adták fel a versenyt, köztük Tsonga, Isner és a nemrégiben eltiltott Cilic. Andy Murray előtt tehát megnyílt az út a döntőbe. A skót élt a vissza nem térő lehetőséggel, és bár Verdasco ellen 0-2-es szetthátrányból volt kénytelen fordítani, ezután már senki sem tudta megállítani. Az Egyesült Királyságban július 7-én délután hat óra környékén mindenki együtt ünnepelte a hazai versenyző győzelmét, amit Novak Djokovic felett aratott... A nők mezőnyében durván borult a papírforma, hiszen Sharapova és Williams idejekorán kiesett, Azarenka pedig visszalépők névsorát gyarapította. Bartoli-Lisicki döntőt rendeztek, amit végül az alternatív stílusban teniszező francia nyert meg, aki azóta bejentette visszavonulását.

× TOUR DE FRANCE | június 29. - július 21.
A 2013-as Tour sok szempontból maradhat emlékezetes a kerékpárt kedvelőknek. Egyrészt, mert ez volt a 100. kiadás és este bonyolították le az eredményhirdetést (nem is akárhogy), másrészt pedig mert folyamatosan arról mentek a találgatások, hogy Froome doppingolt-e. Már az első hegyi szakason megmutatta a kenyai születésű brit, hogy ő a legerősebb, de ezzel egyidőben a sajtó és a gyanakvó nézők áldozatává vált. A Mont-Ventoux (Kopasz-hegy) nevű emelkedőn hirtelen megindulásokkal, a nyeregben ülve, kis áttétellel tekerve hagyta faképnél a legnagyobb esélyekeset, amivel teljesen kiverte a biztosítékot. A sajtótájékoztatókon kizárólag a doppingról és a csalásról faggatták, de nem csak őt, hanem a többi favoritot is (pl. Contadort, aki már előre szólt, hogy a harmadik ilyen jellegű kérdésnél kivonul a teremből és felmegy a szobájába). Sajnos ez a gyanúsítgatás rányomta a bélyegét a versenyre, de én őszintén remélem, hogy Froome tisztán nyert, és hogy 10 év múlva nem fog kiderülni róla, hogy tiltott szer volt a szervezetében. Nagy gratuláció jár Nairo Quintanának, az összetett 2. helyezettjének, aki sikere után nemzeti hős lett hazájában, Kolumbiában.

× WORLD AQUATICS CHAMPIONSHIPS | július 19. - augusztus 4.
A barcelonai Vizes Világbajnokság a műugró versenyekkel vette kezdetét, ahol a kínaiak végre nem tudtak olyan szinten dominálni, mint pl. 2 évvel ezelőtt. A britek nagy reménysége, az olimpiai bronzérmes Tom Daley sajnos sérüléssel küzdött, aminek következtében nem sikerült érmet szereznie. Az uszodában Michael Phelps visszavonulása után Ryan Lochte kapta a főszerepet, de végül nem ő lett a 'legkidekoráltabb' versenyző. Az amerikaiak ettől függetlenül jól teljesítettek - főleg női vonalon. A magyar küldöttség összesen 7 medáliát gyűjtött, ebből a legfényesebbeket Hosszú Katinka (2), Gyurta Dániel és a vízilabdaválogatott szállította. Ruta Meilutyte és Katie Ledecky teljesítményét illik még kiemelni: a két rendkívül fiatal úszónő 2-2 aranyat is szerzett világcsúccsal - a litván hölgy mellúszásban, az amerikai hosszútávú gyorsúszásban (mindössze 16 évesek!). Az éremtáblázaton az Egyesült Államok végzett az első helyen, megelőzve Kínát és Oroszországot. Magyaroszág az előkelő 5. pozícióban zárta a világbajnokságot, míg a rendező ország csak a 10. lett.

× WORLD ATHLETICS CHAMPIONSHIPS | augusztus 10 - 18.
Augusztus közepén rendezték Moszkvában az Atlétikai Világbajnokságot. A sportág elsőszámú reklámarca és közkedvelt sztárja, Usain Bolt természetesen remekelt: megnyerte a 100 méteres síkfutást, majd duplázott 200-on, de 2 bajnoki címnél még nem állt meg, hiszen a 4-szer százas jamaicai váltót is győzelemhez segítette. Mellette Mo Farah ért el hasonló sikereket, aki hosszútávon kétszer is diadalmaskodni tudott: előbb 10000 méteren lett aranyérmes, később pedig egy végtelenségig kiélezett küzdelemben az 5000-res versenyszámban is ő bizonyult a legjobbnak. Rúdugrásban a férfiaknál meglepetés született, mivel Raphael Holdzeppe megtréfálta a sokat rontó francia Lavillenie-t, és 5 m 89 cm-es eredménnyel felállhatott a dobogó legfelső fokára. A hölgyek közül Yelena Isinbayeva jutott a megmagasabbra az orosz közönség nagy örömére. Hármasugrásban az utolsó pillanatig nyílt volt a csata, de 6. kísérletére Teddy Tamgho 18 méter fölé került, amivel fölényesen nyerte a világbajnokságot. Említést érdemel még a kalapácsvető Pars Krisztián is, aki ugyan nem tudott győzni, de stabil teljesítményével az ezüstöt kaparintotta meg (Pawel Fajdek 81.97-tel magasan kiemelkedett a mezőnyből). Az amerikaiak szerezték a legtöbb érmet, de ennek ellenére Oroszország végzett a tabella élén 7 arannyal.

  

2013.09.01. 17:06, bettina.

tELJESEN MEGÉRTE

talán vannak nálam őrültebbek is

× Nem tudom, ki mit tekint őrült rajongásnak, de azért remélem nem néztek teljesen hülyének, ha megosztom Veletek a mai éjszaka történetét. Én komolyan veszem a szurkolást, és nem olyan vagyok, hogy csak akkor nézem meg a kedvenceimet, ha éppen ők vannak a tévében... Hanem mindig. Nem érdekel, ha mások komplett idiótának tartanak emiatt, vagy ilyesmi. Szeretem ezt csinálni, ez az életem. Itt a beszámoló...

× HATKETTŐ, HATNÉGY, HATHÁROM
A britek legnagyobb döbbenetére Murray első fordulós mérkőzését a szerda esti programba tették. Ez még önmagában nem is lett volna óriási probléma, de az fokozta az aggodalmat, hogy rossz időt jósoltak New Yorkban. Az amerikai meteorológusok jobban értenek a dolgukhoz, mint a magyarok, így be is jött az előrejelzés: először még a villámlás, később pedig a folyamatos esőzés miatt szakították félbe többször is a játékot. Magyar idő szerint kb. 11-kor a szervezők átvariálták a menetrendet: többek között Serena Williams meccsét is töröltek, és ezzel megadták az esélyt Andynek, hogy megkezdhesse menetelését Flushing Meadows-ban. Mivel Del Potro és Garcia-Lopez összecsapása 4 szettesre sikeredett, a skótnak még többet kellett várnia... Este tízkor - itt az hajnali négy - végre pályára léphetett, én pedig fennmaradtam, hogy megnézzem. Tudom, hogy az sokkal egyszerűbb lett volna, ha inkább lefekszem, aztán másnap nyugodt szívvel megtekintem az ismétlést, de én eljutottam arra a szintre, hogy ez nem elég. Nekem Murray - és Trump is ebbe a kategóriába tartozik - ennél sokkal fontosabb. Még nincs suli, úgyhogy ez se hátráltatott abban, hogy éjjeli baglyot játsszak. Levonultam hajnali 1-kor, reszelgettem a körmöment, fél órát aludtam a Del Potro-féle találkozó közben, majd miután felébredtem, ettem egy muffint... aztán végre-valahára feltűnt Andy. Látványos, szórakoztató mérkőzést vívtak Michael Llodrával, szóval abszolúte megérte bevállalni az éjszakai műszakot. A francia teniszező a végén már csak a közönségnek produkálta magát - ütött például egy 'underarm' szervát (nem dobta fel a labdát, hanem csak megnyeste) -, és persze a címvédő is kapható volt a poénkodásra... Hajnali fél hatkor lett vége a meccsnek, ez pedig már egy olyan időpont, amikor az ember elgondolkodik azon, hogy most nagyon késő van, vagy nagyon korán? A szüleim épp akkor keltek. Én meg mentem aludni... Érdekes, hogy egyátalán nem vagyok fáradt, pedig csak 3 órát pihentem.

  

2013.08.29. 12:22, bettina.

Sorsolás

US Open 2013

× Tegnap sorsolták a 26-án startoló US Open főtábláját. A férfiaknál egyértelműen a felső ág az erősebb. Itt található Djokovic, Murray, Del Potro és Berdych is. Andy Michael Llodrával vívja első meccsét, a szerb világelső pedig Ricardas Berankis-szal kezd majd. A tábla ezen felén a Wawrinka-Stepanek, a Stakhovsky-Chardy és a Mahut-Youzhny párosítások tűnnek a legérdekesebbnek. Az alsó ágon a negyeddöntőben összejöhet a 'Fedal', vagyis a Federer-Nadal, de a másik oldalon - a 3. negyedben - borzasztóan gyenge a mezőny. Gasquet és Ferrer mellett alig van 'nagy név': talán Raonic-ot, Janowicz-ot és az utóbbi időben visszafogottabban teljesítő Tipsarevic-et érdemes kiemelni...
× Az év utolsó Grand Slam-e hétfő este 17:00-kor kezdődik - magyar idő szerint -, és az Eurosport teljes terjedelmében közvetíti majd mindkét csatornáján. Én Murray-Nadal döntőt szeretnék, de ki tudja, lehet, hogy megismétlődik a wimbledoni csillaghullás... Mindenesetre izgalmas verseny lesz, ez biztos. Ki várja már?

 

MEN'S SINGLES DRAW - US OPEN 2013

2013.08.23. 11:58, bettina.

Szerencsétlenség

kicsit elfáradtam

× Nehezen jönnek a szavak, ezt, az első mondatot is többször újrakezdtem. Padlót fogtam, eléggé megviseltek az utóbbi napok negatív eseményei. Sportszempontból, persze. Judd sajnos szenved mostanában: kikapott az Indian Open selejtezőjében, és a doncasteri PTC 1. fordulójában is. Príma. Szegény mindkét meccsén döntő frame-ben maradt alul, ráadásul jó játékkal. Oké, voltak 'könnyű hibái', de egy kis szerencsét megérdemelt volna... Murray pedig közel járt a csúcsformájához szerdán és csütörtökön, erre tegnap sima két szettben elvesztette a negyeddöntőt. Ez önmagában nem tragédia, de ha Nadal él a lehetőséggel, és megnyeri ezt a tornát is, akkor átveszi a 2. helyet a világranglistán... Szétrúgom Berdych seggét, ha ma kikap tőle - miután kiejtette Andyt. Szóval fuck this, fuck that and fuck everything. Ja, és ott van a nyári síugrás is, és Ammann gyengélkedése. Azt se jó nézni, amikor ő 27. helyen végez, de hátha a hazai versenyén jobban szerepel majd... Azt hallottam, hogy bemutat egy ejtőernyős ugrást  még a nagydíj előtt. Na, azt szívesen megnézném! Kár, hogy nem kerül adásba (az az egyetlen reményem, hogy felvételről bejátszák)... 

× Az oldalról is pár sor. Ugye írtam, hogy pontosan tudom, nekem kell először lépni. Megtettem. Ennek eredményeként három nagyszerű blog került be az elitek közé. Öszintén örülök, hogy elfogadták a cserét.... 2 sport témájú cikksorozat is indul a főoldalon: az egyik az All About, ami ismertető jellegű, a másik a My Opinion, amiben a véleményemet osztom meg veletek különböző dolgokról, jelenségekről. A minap összeállítottam egy versenynaptárat, és végre befejeztem a rólam szóló menüpont átalakítását is. Remélem, tetszenek az újítások. 

2013.08.17. 14:33, bettina.
 

ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!